Cep Telefonları’nın Pil Süresini Uzatma Yöntemleri
Yeni nesil akıllı telefonların en büyük sıkıntısı pil süresi’nin çabuk bitmesi. Cep telefonlarının pil ömrünü uzatma yöntemlerini sizin için derledik..
Akıllı telefonlar bir telefondan çok öte işler yapıyor. Oyun oynama, internete girme, sosyal paylaşımlar yapma, banka hesaplarına girme, video izleme, fotoğraf çekme gibi bir çok teknoojik ihtiyacı karşılıyor. Fakat çok kısa zaman içinde şarjı tükeniyor. Yeni nesil akıllı telefonların en büyük sıkıntısı pil süresi’nin çabuk bitmesi. Cep telefonlarının pil ömrünü uzatma yöntemlerini sizin için derledik..
Etrafta bir priz ve yanınızda şarj kablonuz olmadan, en son ne zaman korkmadan 3G keyfini yaşayabildiniz? Belki telefonunuzu ilk aldığınız zamanlarda buna benzer çılgınlıklar yapmışsınızdır. Ancak kabul edelim ki, akıllı telefonların pil ömrüne güvenmek akıl kârı bir şey değil. Ancak hiç değilse pil ömrünü biraz uzatmak bizim için büyük anlam ifade ediyor. Telefonu her akşam şarj etmek artık hiç kimsenin şikatetçi olmadığı bir şey; yeter ki gün içinde yarı yolda bırakmasın.
Qualcomm biz dertli mobil kullanıcılar için 9 ipucu yayınladı. Bunları yaptımız takdirde telefonumuzun şarjı daha uzun süre dayanabilir. İşin içine 3G girdiği zaman hiçbir ipucu hayat kurtarıcı değildir fakat aralarından bazılarının son derece işe yarar olduğunu söylemeliyiz. İşte bu ipuçlarından anladıklarımız:
Pil ömrünü artırmak için 9 ipucu
Ekran parlaklığını olabildiğince düşük tutun. Tamamen karartmanıza gerek yok ancak en azından yazıları okuyabileceğiniz seviyede tutun.
E-posta ve sosyal ağ hesaplarınızı her 10 dakika bir senkronize olacak şekilde ayarladıysanız “vay efendim benim şarjım niye bu kadar çabuk bitiyor” demeyin. Telefonunuzun senkronizasyonları işlerinizi aksatmayacak en uzun aralıklarda gerçekleştirmesini sağlayın.
Akıllı telefonlar birçok kablosuz bağlantı özelliğine sahiptir ve bunların hepsi veri alışverişinde bulunur. Konum servisleri bile pilinizin çabucak bitmesine sebep olabilir. Bu nedenle, yalnızca o an ihtiyacınız olan kablosuz bağlantı teknolojisini aktif edin. 3G ile internete bağlanırken, WiFi’ı açık bırakırsanız telefonunuz sürekli yeni ağlar bulmak için kendini helak edecektir.
Titreşim 2000′lerin başında cezbedici bir özellikti. Artık telefonu duymamak çok zor. Gürültülü bir yere gitmediğiniz takdirde titreşim özelliğini kapatın. Bu size ekstra pil ömrü olarak dönecektir.
3310′un kapağını açıp pilin olduğu bölgeye bir kere bile üflemediniz mi? Eğer cevap hayır ise çok şey kaçırdınız demektir. Neyse ki akıllı telefolar da buna ihtiyaç duyuyor. Pilin telefon ile birleştiği alandaki tozlanma performansı kötü yönde etkiler. Üflemekten vazgeçmiyoruz!
Elektronik cihazların şarj edilme yöntemleri ile ilgili sürüyle şehir efsanesi var. Mesela hepinizin duyduğuna emin olduğumuz bir tane var: Pil tamamen bitmeden cihazı şarj etmenin yanlış olduğu. Aksine, pilin tamamı bitmeden şarj etmeniz gerekir.
Yüksek sıcaklık pilin düşmanıdır. Sıcak havalarda telefonunuzu olabildiğince güneşin altında tutmamaya özel gösterin.
Akıllı telefonunuzda birçok uygulama arka planda sürekli olarak çalışır. Uygulama mağazalarında bu uygulamaları kapatıp, hangi uygulamanın cihazı ne kadar yorduğunu görebilir ve gereksiz pil ömrü kayıplarından kurtulabilirsiniz.
Pil ömrünü artıracak yöntemlerden biri de pil yönetimi uygulamalarıdır. Yukarıda söylediğimiz uygulamaların yanı sıra, bunlar pile daha çok etki ederler. Qualcomm’un BatteryGuru uygulamasını denemenizde fayda var.
Your comment?