Linkedin Nedir ?
Linkedin dünya genelinde 187 milyon kullanıcıya sahip sosyal platformlardan birisi. Türkçe dil desteği de sunan Linkedin son zamanlarda Türkiyede’ ki kullanıcı sayısında artış yaşıyor.
LinkedIn’in temelleri 2002 yılında kurucu ortak Reid Hoffman’ın oturma odasında atıldı ve site 5 Mayıs 2003 tarihinde resmi olarak açıldı.
Şirketin CEO’su Jeff Weiner’dır ve yönetim ekibi, Yahoo!, Google, Microsoft, TiVo, PayPal ve Electronic Arts gibi şirketlerde yöneticilik görevini üstlenmiş, deneyimli kişilerden oluşmaktadır.
Halka açık olan şirket, farklı alanlara yönlendirilmiş iş modeli ile abonelikler, reklam satışları ve işe alma çözümlerinden gelir elde etmektedir.
Linkedin, özellikle kullanıcılarına profesyonel iş yaşamı alanında hizmet vermekte. Bu yönüyle diğer bilindik sosyal mecralardan ayrılıyor.
Linkedin dünya genelinde 187 milyon kullanıcıya sahip sosyal platformlardan birisi. Türkçe dil desteği de sunan Linkedin son zamanlarda Türkiyede’ ki kullanıcı sayısında artış yaşıyor. Bireysel ve Kurumsal sayfa oluşturma imkanı sunan Linkedin, 2003 yılında kuruldu. İş modeli ile işe alma çözümleri, pazarlama, reklam ve Premium üyelikler sunarak gelir elde eden sosyal mecra, kendi tanımı ile Profesyonel iletişim ağ işletmekte ve bunu 200 den fazla ülkede 18 dilde gerçekleştirmekte.
Linkedin, özellikle kullanıcılarına profesyonel iş yaşamı alanında hizmet vermekte. Bu yönüyle diğer bilindik sosyal mecralardan ayrılıyor. İş arayanların ve iş verenlerin buluşma noktası olarak tasarlanan Linkedin, zamanla iş çözümlerine’ de yer verdi. Bunlardan birisi de kurumsal üyelikler, yani şirket profilleri oluşturmak.
Linkedin ve Şirket Profilleri
Linkedin’ de şirket profili oluşturarak şirketiniz hakkında gelişen son haberleri hedef kitlenize ulaştırabilir, işe eleman almak için kullanabilir, diğer bireysel ve kurumsal kimlikler ile iletişime geçebilir, uzman kişilerden bilgi ve görüş alabilirsiniz. Ayrıca marka ve ürün tanıtımlarını gerçekleştirebilirsiniz.
Linkedin sayesinde, işiniz ve markanız için sağlam bir sosyal ağ oluşturabilirsiniz. Özellikle firma sayfanızın mobil cihazlar için tasarlanmadığını varsayarsak Linkedin ile firma, marka ve ürünlerinizi tanıtmakta sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü Linkedin trafiğinin yüzde 25’ lik kısmı mobil cihazlardan geliyor ve bu konuda sık sık güncellemeler yapılıyor.
Kurumsal Sayfaya gelen Ziyaretçileri Neler Bekliyor
Kurumsal sayfanıza gelen ziyaretçiler öncelikle firma veya marka logosu ile karşılaşıyorlar. Hemen alt kısmında Anasayfa, Kariyer Fırsatları, Ürünler/Hizmetler, İçgörüler şeklinde birkaç sayfa linki mevcut. Bunlarında altında firma veya markanızı tanıtmanıza yarayan bir resim konumlandırılmış. İstediğiniz görseli buraya iliştirebiliryorsunuz. Daha fazla etkileşim için haber akışı görselden sonra geliyor. Okunulan bir habere yorum yapma, paylaşma ve beğenme imkanı veren yeni tasarımlar mevcut. Haber akışının alt kısmında ise şirket profili yer alıyor. Sağ tarafa konumlandırılan sitebar sayesinde hedef kitlenizin dikkatini çekmek istediğiniz haberleri yerleştirebilirsiniz.