Buğday Yağı

Buğday Yağı Nedir? Faydaları ve Zararları

Buğday Yağı, E, B, D vitamini ve mineraller bakımından çok zengindir. Vücudun E vitamini ihtiyacını tek başına karşılamaktadır.

Ciltte oluşan yara, yanık ve diğer cilt problemlerinin giderilmesinde kullanılabilir. Hücre yenileyici özelliği ve cildin dermis tabakasına kadar kolay ulaşabildiği için cildi besler. Hücre yenileme özelliği ile kırışıklıkların önlenmesinde de kullanılabilir. Cilt bakımının yanı sıra içerdiği E vitamini ile saçları besler ve saç dökülmesini önler. Saçlara parlaklık ve yumuşaklık verir.

Buğday yağı aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Buğday yağı günde bir çay kaşığı tüketildiğinde, kabızlığa iyi gelir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

Buğday Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Buğday yağı selülit tedavilerinde çok faydalıdır.
  • Yanık tedavilerinde de oldukça faydası bulunan buğday yağı, yara ile cilt sorunlarına da faydalı olup tedavi eder.
  • Buğday yağı saçlar için de çok faydalıdır. Yıpranan, kırılan ve hassas saçları besler.
  • Buğday yağı güneşin sebep olduğu lekeler, doğumdan gelen lekeler ile cilt lekelerini de yok eder.
  • Buğday yağı iyi bir cilt nemlendiricisidir.
  • Gözlerin çevresinin bakımı ile gözlerin altında oluşan morluklarında giderilmesini sağlar.

Buğday Yağının Saça Uygulanması

Kuruyan saç, uçların kırılmasına, kabarmaya ve elektriklenmeye neden olur. Saçı nemlendiren ise saç derinizdeki yağ üretimidir. Saçlar uzadıkça kök bölgesinde üretilen bu yağ uçlara kadar gelemez ve kırıklar artabilir. Sağlıklı yağ asitleri bakımında zengin olan buğday yağı ile saç uçları nemlendirilebilir ve kuruluğa bağlı sorunlar ortadan kaldırılabilir. İşten döndüğünüzde duştan önce, parmak uçlarınızla saçın özellikle uç bölgelerine buğday yağı sürebilirsiniz.

Her gün saç uçlarına sürebilir ya da şampuanınıza bir kaç damla buğday yağı ekleyebilirsiniz. Saç deriniz aşırı kuruysa haftada 1-2 kez buğday yağıyla masaj yapın. Yağı çıkarmak için hafif bir şampuan kullanabilirsiniz. Buğday yağı taşıyıcı yağ olarak saça faydası bilinen diğer uçucu yağlarla karıştırılarak kullanılabilir. Buğdaya veya glutene alerjisi bulunanların harici olarak buğday yağı kullanması tavsiye edilmez.

Buğday Yağı İle Cilt Bakımı

Kırşıklıkların olduğu bölüme yada yoksa bile koruma yapmak istediğiniz cilt yüzeyine elinizle yada bir bez yardımıyla iyice yediriniz ve 2 dk parmak uçlarınızla masaj yapınız.

Buğday Yağının Selülit İçin Kullanımı

Buğday yağı selülitli bölgelere acunuzun içiyle sürerek 5-6 dakina masaj yapınız ve bu bölgeyi 3 saat boyunca suyla temas ettirmeyiniz.

Buğday Yağı Zararları

Buğday yağının herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir