dmoz

Dmoz Başvurusu İçin Öneriler

Dmoz’ un açılımı Open Directory Project demektir Türkçe olarak Açık dizin projesi denebilir. Dmoz arama motorlarının en çok güvendiği dizinlerden biridir, ve kayıt başvuruları editör kontrolünden geçtiği içinde kaydınızın onaylanması uzun sürebilir. Dünyanın her tarafından katılımda bulunan geniş bir gönüllü editörler topluluğu tarafından inşa edilmiştir ve varlığı onlar tarafından sürdürülmektedir. Açık Dizin, insanlar tarafından sınıflandırılmış Web içeriğini barındıran en geniş kapsamlı veritabanıdır. İnternet kullanıcılarından oluşan editör kadrosu, Web’deki kaynakların keşfini sağlayan kollektif beyni oluşturur. Açık Dizin, Web’in en büyük ve en popüler arama motorlarının ve portallarının dizin hizmetlerini güçlendirmektedir. Bunlara Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit ve daha yüzlercesi dahildir.

Dmoz ne işe yarar?

Dünya üzerindeki en büyük dizin sitesidir, google, yandex, bing gibi büyük arama motorları dmoz kayıtlı sitelere daha bir özen gösterirler.

Dmoz’ a kayıt olurken nelere dikkat etmeliyim?

  • Sitenizi eklerken doğru kategoriyi seçtiğinizden mutlaka emin olmalısınız. Gerekirse minimum alt kategoriye inmelisiniz.
  • Sitenizi sadece 1 defa gönderin. Aslında maximum bekleme süreniz 2 yıl fakat, eğer 2 ay içerisinde sonuç alamazsanız tekrar göndermenizi öneririm. Farklı kategorilere tekrar tekrar göndermek uyanıklığını kesinlikle yapmayın, spam filtresine takılır siteniz.
  • Sitenizin başlığında sitenizin lakabını kullanın. Asla sitenizin ana içeriğinin adını yazmayın. Örneğin Harry Potter konulu bir siteniz var diyelim, kesinlikle gidipte başlığa Harry Potter yazmayın. Sitenizin lakabı yok ise eğer, Alanadı.com biçiminde yazmak en ideali olur. Bunun dışında sitenizi abartan ve öven terimler kullanmaktan kaçının.
  • Adres bölümüne tam domain adınızı yazın, sonuna mutlaka slash(/) koyun. Başına http:// portu eklemeyi unutmayın.
  • En çok hata yapılan kısımlardan biri olan açıklama bölümüne değinmeliyim. Bu bölümde “Harry Potter hakkında herşeyi bulabilirsiniz!” gibi bir terim yazarsanız siteniz asla eklenmez. Sitenizi öven ve abartan sözler kullanmamalısınız. Bu bölümde sitenizin bölümlerini açıklamalısınız. Başlığı ve kategori ismini, açıklamada kullanmamaya özen göstermelisiniz. İkinci çoğul şahıs ekleri bu bölümde kullanılmamalı, noktalama işaretleri ve dilbilgisi hususlarına özen gösterilmelidir.

Örnek bi açıklama:
Seri hakkında bilgiler, haber, dosyalar ve forum bulunuyor.

Daha fazla açıklama tarzı ve kıstas için o kategoride diğer siteleri inceleyebilirsiniz.

Sitenizin tüm bölümleri tamamlanmış olmalı ve içerik özgün olmalıdır. Siteniz yapım aşamasında ise bitirdikten sonra önermelisiniz.

İçerisinde gizli keyword’ler, sürüyle link değişimleri ve reklam dolu, spam yapan sayfalar kesinlikle eklenmez.

İçeriğiniz orjinal olmalıdır. Alıntı kısımlar var ise kaynak mutlaka belirtilmelidir.

Site önerinizi yaptıktan sonra, rahatsızlanmak için en azından 1 ay beklemeniz gerekmektedir. Zaten sitenin, spam filtresinden geçip editörlere ulaşması bir miktar zaman alıyor. Unutmayalım ki editörler bu işi gönüllü yapıyor ve sitenini onaylamak gibi bir zorunlulukları yok.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir